Ben jij proactief ingesteld en houd je van afwisseling? Lijkt het je leuk om bij te dragen aan het vermarkten van de power brands van de meest innovatieve veredelaar van zomerbloeiers in Europa? Dan zoeken wij jou, in de rol van Marketing Communications Specialist!

a cute and stylish girl in a yellow dress and long hair rides on a bicycle with a basket of flowers in the sunny summer garden

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als specialist op onze marketingafdeling, ben je verantwoordelijk voor de marktstrategieën van onze ‘power brands’. Wat de functie zo uitdagend maakt, is dat je diverse rollen hebt. Aan de ene kant creëer je op energieke wijze content voor diverse communicatiemiddelen (zoals social media). Aan de andere kant ben je verantwoordelijk voor de positionering van onze merken en bouwt deze verder uit in de keten (van handelsmerken naar consumentenmerken). Je monitort hiervoor ontwikkelingen in de (B2B) markt en creëert op basis hiervan vraag voor onze producten. Je kent je weg binnen de sierteeltsector of bouwt hierin je eigen netwerk op. Je doet dit niet alleen, maar werkt samen met onze professionals, externe partijen en rapporteert aan de Head of Marketing, Communications & Trade.

Jouw functie bestaat uit:

 • Je stelt het marketingplan en marketingcommunicatie kalender op;
 • Je coördineert marketingacties die door externe partijen worden ingezet en zorgt dat de resultaten hiervan gemeten kunnen worden;
 • Je bedenkt een creatieve social media strategie en voert deze ook uit; 
 • Je bent verantwoordelijk voor het verbeteren en plaatsen van nieuwe content op de merkwebsites & online ‘Media Center’;
 • Je hebt een vlotte pen en schrijft met gemak diverse content, voor mailings, nieuwsbrieven en persberichten;
 • Je weet hoe je SEO en SEA moet inzetten;
 • Je bent verantwoordelijk voor het advertentiebeleid;
 • Je maakt zelf content maar kunt dit ook coördineren en begeleiden (fotografie & videografie);
 • Je bent tevens grafisch onderlegd en kunt zelf diverse vormgeving klussen oppakken;
 • Je coördineert de invulling van onze evenementen en stands op beurzen;

PS: No worries: je hoeft (nog) niet alles te kunnen, wij begeleiden je graag! 

Wat breng je mee?

Om deze functie goed uit te voeren, zoeken we een breed opgeleide marketing professional met een groot netwerk en aantal jaar ervaring in de sierteelt sector. Met jouw analytisch vermogen ben je in staat om (beknopte) merkstrategieën te schrijven, te coördineren en belangrijker nog: zelf uit te voeren. Je bent dus creatief, behulpzaam én ondernemend!

Join our passionate team!

Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding op het gebied van marketing of communicatie;
 • Je hebt een  aantal jaar ervaring als marketeer, met voorkeur in de sierteeltsector;
 • Je beheerst de Engelse en Duitse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kunt goed en creatief schrijven (pré);
 • Je bent een goede netwerker, communicatief sterk en commercieel vaardig;
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van conceptontwikkeling en merkactivatie.

Wat kun je van ons verwachten?

Als Marketing Communications Specialist ga je deel uitmaken van een klein team waar we doormiddel van korte lijnen communiceren en je veel ruimte krijgt voor eigen initiatief. Naast het werken met innovatieve producten  binnen een dynamische werkomgeving, bieden wij jou graag: 

 • Een baan van 24 – 32 uur per week, voor minimaal een jaar (met uitzicht op een vast contract);
 • Goed salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, pensioensregeling en Apple equipment (telefoon en laptop);
 • Thuiswerkmogelijkheid (dag in overleg). 

Bovenal: een fijne werkplek binnen een inspiratievol kantoor met vrij uitzicht op de polder!

MNP / Suntory: jouw nieuwe werkgever?

MNP / Suntory heeft zich de afgelopen 30 jaar binnen de Europese sierteeltsector bewezen als dé meest innovatieve veredelaar en creatieve trendsetter van hoogwaardige kwaliteit perk, pot en kuipplanten. Hierbij heeft ze een unieke pioniersrol en creëert door focus op innovatie en het “net even anders te doen”, totaal nieuwe markten, die voordeel opleveren voor de gehele keten op de middel- en lange termijn. Door de eerste te zijn, een uitgekiende marketingvisie en een groot, professioneel dealernetwerk van gezond stekmateriaal, gedreven telers en afzetkanalen kunnen we in kort tijdsbestek een groot marktaandeel vergaren en grote naamsbekendheid opbouwen voor onze handelsmerken. Van de eerste petunia uit stek (Surfinia®) 30 jaar geleden, de eerste mini-petunia, calibrachoa (Million Bells®), de bekende roze en witte kerststerren (Princettia®), de grootste pericallis collectie (Senetti®) tot de innovatie op het gebied van mandevilla als pot en kuipplant (Sundaville®).  

Door onze innovatiekracht zien we veel kansen. De ontwikkelingen in de sierteelt gaan snel en de afzet van onze rassen via vermeerderaars, telers, exporteurs, groothandels en retailers (tuincentra, bloemisten, bouwmarkten, supermarkten etc.) groeit. Daarnaast wordt directe verkoop aan consumenten via internet steeds relevanter. Vanuit een unieke onderscheidende propositie wil MNP / Suntory haar positie in de Europese markten verstevigen, haar nieuwe genetica sneller op de markt brengen en haar bekende handelsmerken als consumentenmerken gaan neerzetten.

Welkom bij onze pioniers family.

Bij MNP / Suntory willen we onze organisatie verder professionaliseren. Daarom investeren we niet alleen in onze veredeling en strategieën maar ook in professionele, slimme maar vooral leuke ondernemende mensen die ons verder willen helpen. 

Ben jij enthousiast over de functie van Productie Manager en herken jij jezelf in het profiel? Neem contact op.*
Mail je brief met CV naar m.vanbochove@mnpflowers.com

Marije van Bochove
Administrative Services Manager

* Sollicitaties moeten een CV en motivatiebrief bevatten. Geef hierbij goed aan wat jouw relevante ervaring is voor deze functie.

Wij werken niet met recruiters en wensen niet benaderd te worden door recruitment bureaus.

Related Projects