Ben je doelgericht, actief en houd je van reizen? Ben je iemand die het leuk vindt om, onder het genot van een wijntje, een waardevolle zakelijke relatie op te bouwen met onze klanten in de sierteeltsector, die zich verspreid over heel Europa bevinden? Dan zijn wij op zoek naar jou, in de functie van (senior) Relatiemanager!

Mature Man Working In Garden Center Greenhouse Holding Digital Tablet And Checking Plants

Hoe ziet jouw functie eruit?

In deze veelzijdige functie ben jij hét aanspreekpunt voor onze klanten en het gezicht van MNP / Suntory. Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een goede relatie met onder andere telers, inkopers en categorymanagers. Dit doe je op een overtuigende, vriendelijke en vooral persoonlijke manier. Je bent mede-verantwoordelijk voor de verkoop en advies van alle MNP / Suntory producten in Europa. Je werkt hiervoor met vermeerderaars, kwekers en exporteurs en bent bekend met alle aspecten van de sierteelt. Als ware merk ambassadeur introduceer je nieuwe hoogwaardige zomerbloeiers en denk je mee met klanten als het gaat om concepten, nieuwe trends en productvariëteiten. 

Jouw functie bestaat uit:

 • Je bent productspecialist, dat wil zeggen: je kent de producten van MNP / Suntory door en door en kunt onze klanten hierdoor uitstekend adviseren;
 • Je promoot onze merken, noviteiten en initieert tests;
 • Je bezoekt beurzen, evenementen en proeftuinen in Europa en maakt hier afspraken met (potentiële) klanten;
 • Je rapporteert bezoeken in CRM-systeem;
 • Je denkt actief mee over de opzet van marketing-en salestrajecten om ons marktaandeel en klanttevredenheid te verhogen;
 • Je schrijft tenders en maakt je eigen offertes.

Wat breng je mee?

Je bent klantgericht, empathisch en oprecht geïnteresseerd in de mensen om je heen. Je kunt uitstekend zelfstandig werken, maar binnen een team voel jij je ook op je gemak. Je bent innovatief en creatief, dit zorgt ervoor dat je liever in kansen dan in problemen denkt. Je voelt je verantwoordelijk, bent georganiseerd en altijd goed voorbereid. Je vindt het leuk om te reizen en past je gemakkelijk aan naar een andere cultuur. Houd je bovendien van een Bourgondische levensstijl? Dan voel jij je helemaal thuis in deze functie!

Join our passionate team!

Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Commerciële Economie;
 • Meer dan 5 jaar werkervaring binnen de sierteelt (bij voorkeur in een salesfunctie);
 • Je beheerst naast Nederlands en Engels, ook Duitse taal goed; zowel mondeling als schriftelijk (Frans, Spaans en Italiaans zijn een pré!);
 • Je bent een goede netwerker, communicatief sterk en commercieel vaardig.

Wat kun je van ons verwachten?

Als Relatiemanager ga je deel uitmaken van een klein team waar we door middel van korte lijnen communiceren en je veel ruimte krijgt voor eigen initiatief. Naast het werken met innovatieve producten binnen een dynamische werkomgeving, bieden wij jou graag: 

 • Een baan van 38 uur per week, voor minimaal een jaar (met uitzicht op een vast contract);
 • Goed salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reis/onkostenvergoeding, pensioensregeling en Apple equipment (telefoon en laptop),

In deze functie ben je veel op pad en werk je regelmatig ‘op afstand’. Maar als je dan bij ons op kantoor werkt, bieden we je een heel fijne werkplek binnen een inspiratievol kantoor met vrij uitzicht op de polder!

MNP / Suntory: jouw nieuwe werkgever?

MNP / Suntory heeft zich de afgelopen 30 jaar binnen de Europese sierteeltsector bewezen als dé meest innovatieve veredelaar en creatieve trendsetter van hoogwaardige kwaliteit perk, pot en kuipplanten. Hierbij heeft ze een unieke pioniersrol en creëert door focus op innovatie en het “net even anders te doen”, totaal nieuwe markten, die voordeel opleveren voor de gehele keten op de middel- en lange termijn. Door de eerste te zijn, een uitgekiende marketingvisie en een groot, professioneel dealernetwerk van gezond stekmateriaal, gedreven telers en afzetkanalen kunnen we in kort tijdsbestek een groot marktaandeel vergaren en grote naamsbekendheid opbouwen voor onze handelsmerken. Van de eerste petunia uit stek (Surfinia®) 30 jaar geleden, de eerste mini-petunia, calibrachoa (Million Bells®), de bekende roze en witte kerststerren (Princettia®), de grootste pericallis collectie (Senetti®) tot de innovatie op het gebied van mandevilla als pot en kuipplant (Sundaville®).

Door onze innovatiekracht zien we veel kansen. De ontwikkelingen in de sierteelt gaan snel en de afzet van onze rassen via vermeerderaars, telers, exporteurs, groothandels en retailers (tuincentra, bloemisten, bouwmarkten, supermarkten etc.) groeit. Daarnaast wordt directe verkoop aan consumenten via internet steeds relevanter. Vanuit een unieke onderscheidende propositie wil MNP / Suntory haar positie in de Europese markten verstevigen, haar nieuwe genetica sneller op de markt brengen en haar bekende handelsmerken als consumentenmerken gaan neerzetten.

Welkom bij onze pioniers family.

Bij MNP / Suntory willen we onze organisatie verder professionaliseren. Daarom investeren we niet alleen in onze veredeling en strategieën maar ook in professionele, slimme maar vooral leuke ondernemende mensen die ons verder willen helpen. 

Ben jij enthousiast over de functie van (senior) Relatiemanager en herken jij jezelf in het profiel? Neem contact op.*
Mail je brief met CV naar m.vanbochove@mnpflowers.com

Marije van Bochove
Administrative Services Manager

* Sollicitaties moeten een CV en motivatiebrief bevatten. Geef hierbij goed aan wat jouw relevante ervaring is voor deze functie.

Wij werken niet met recruiters en wensen niet benaderd te worden door recruitment bureaus.

Related Projects