Sinds afgelopen september loopt Sacha stage bij MNP / Suntory. Ben jij benieuwd naar wat een stagiair bij MNP / Suntory zoal doet? Lees dan snel verder, Sacha vertelt hoe haar dag er uit ziet.

Even voorstellen…

Mijn naam is Sacha Straathof en ik woon in Roelofarendsveen. Ik ben vierdejaars Commerciële Economie student aan de Haagse Hogeschool. Ik ben nu ongeveer een maand bezig met mijn stage: Marketing & Branding bij MNP / Suntory.

Stagedag…

08:30 – De dag starten

De ochtend begint met een praatje met mijn collega’s. We kletsen even bij over onze bezigheden tijdens het werk maar ook onze bezigheden buiten het werk.

09:00 – Bespreking van de werkzaamheden

Als iedereen op kantoor is aangekomen beginnen wij met een bespreking van de werkzaamheden. Hierin wordt besproken wat we gaan doen, hoe de projecten of opdrachten er voor staan en welke projecten of opdrachten verbetering nodig hebben.

09:15 – Opdrachten en projecten

Na het bespreken van de werkzaamheden is het duidelijk wat er moet gebeuren en ga ik aan de slag met de opdracht die ik heb gekregen vanuit MNP / Suntory. Deze opdrachten zijn voor elke stagiair anders en zijn goed toepasbaar op de studie die zij volgen. In mijn geval ben ik bezig met een project “employer branding” om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.  Hierbij houd ik me bezig met de werving en selectie, het imago en de representatie van het bedrijf. Samen met mijn bedrijfsbegeleider Erwin bespreken we de voortgang van het project.

12:30 – Pauze

De pauzes worden voornamelijk buiten gehouden als het lekker weer is, anders kunnen we lunchen in de kantine. In de kantine kun je een heerlijke kop koffie halen maar toch kies ik liever voor een warme chocomel!

13:00 – Brand Asset Library

Na de pauze gaan we aan de slag met de Brand Asset Library. Omdat MNP / Suntory er naar streeft om hun merken op een 360º marketing manier te presenteren is de Brand Asset Library ontworpen. De Brand Asset Library bevat verschillende (high-res) afbeeldingen, logo’s, labels, POS-materialen en artwork die kunnen worden gebruikt voor de promotie van hun merken of andere commerciële doeleinden.

Als marketing stagiair weet je hoe belangrijk het is dat klanten altijd over de juiste informatie en foto’s beschikken en daarom moet deze database geoptimaliseerd worden. Als stagiair kreeg ik de taak om te kijken waar de website verbeterd moest worden en welke teksten er aangepast moesten worden, een onwijs toffe opdracht waar je uiteindelijk ook veel resultaten ziet van het werk dat ik heb gedaan.

16:00 – Feedback

Als het einde van de dag inzicht komt worden de werkzaamheden besproken en wordt er feedback gegeven waar nodig is, zodat je de volgende dag weer met een frisse start kunt beginnen. Om 16:00 gaat iedereen weer naar huis en wensen we elkaar een fijne avond.

Klinkt een dag als deze jou als muziek in jouw oren? Neem dan een kijkje bij onze vacatures.

Related Projects